DROP DOWN MENU

Friday, July 25, 2014

KERALA PSC WOMEN POLICE CONSTABLE SOLVED QUESTION PAPER 2011

    





 KERALA PSC WOMEN POLICE CONSTABLE SOLVED QUESTION PAPER - 2011

                                        WOMEN POLICE CONSTABLE-2011
                                          ( ARMED POLICE BATALLIAN )

Question Paper Code: 30/2011
CATEGORY NUMBER: 171/2010 & 172/2010



 WOMEN POLICE CONSTABLE SOLVED QUESTION PAPER-2011
 
Click here --->   View   &   Download

SAMPLE QUESTIONS
1.The first Indian who won an Oscar
(A) Razool Pookutty   (B) A.R. Rahuman (C) BhanuAthaiya (D) Sathyajith Ray
Answer: BhanuAthaiya

2.The autobiography of Nelson Mandela :
(A) Long Walk to Freedom (B) Freedom from fear (C) On Liberty (D) Freedom in Exile
Answer: Long Walk to Freedom

3.Who is the winner of the BharatRatna 2008?
(A) Pandit Ravi Shankar (B) Lata Mangeshkar (C) Pandil Bhimsen Joshi (D) Ustad Bismillah Khan
Answer: Pandit Bhimsen Joshi

4.Head quarter of Southern Railway :
(A) Bangalore (B) Palakkade (C) Chennai (D) Mangalore
Answer: Chennai


5.Chairman of National knowledge commission :
(A) GirijaVyas (B) Sam Pitroda (C) Ranjith Singh (D) KC. Varma
Answer: Sam Pitroda

6.Where is Ashtamudi lake situated ?
(A) Alappuzha (B) Kottayam (C) Kollam (D) Thiruvananthapuram
Answer: Kollam

7.When does South-West monsoon blow?
(A) November-January (B) May-September (C) October-December (D) None of these
Answer: May-September

8.ThecapitaLof Lakshadweep:
(A) Kavarathi (B) Port Blair (C) Aizwal (D) Rachi
Answer: Kavarathi

9.One of the following is not a Kharif crop :
(A) Jowar (B) Cotton (C) Barley (D) Maize
Answer: Barley

10.The state which has no railway line :
(A) Nagaland (B) Tripura (C) Sikkim (D) Arunachal Pradesh
Answer: sikkim

11.A natural fertilizer :
(A) Urea (B) Ammonium Nitrate (C) Compost (D) Ammonium Sulphate
Answer: Compost

12.Who is regarded as the father of Medicine?
(A) Aristotle (B) Herodotus (C) Hippocrates. (D) Adam Smith
Answer: Hippocrates.

13.Number of chromosomes in a human cell :
(A) 23 pairs (B) 26 pairs (C) 33 pairs (D) 35 pairs
Answer: 23 pairs

14.Which is treated as the King of fruits?
(A) Orange (B) Apple C) Mango (D) Grapes
Answer: Mango

15.Chemical name for Baking soda :
(A) Zinc sulphate B) Sodium bicarbonate (C) Citric acid (D) Sodium sulphate
Answer: Sodium bicarbonate



                                          RELATED POST



PSC WINNERS നിങ്ങൾക്ക് ഉപകാരപ്രദമാണെങ്കിൽ ലൈക്ക് ചെയ്യാൻ മടിക്കരുത്. ഒപ്പം നിങ്ങളുടെ അഭിപ്രായങ്ങൾ ചുവടെ നല്കിയിട്ടുള്ള  Comments എന്ന ഭാഗത്ത് ക്ലിക്ക് ചെയ്ത് ദയവായി രേഖപ്പെടുത്തുക.

No comments:

Post a Comment