DROP DOWN MENU

Tuesday, January 13, 2015

KERALA PSC SECRETARIAT ASSISTANT / AUDITOR 2015 SOLVED QUESTION PAPER






KERALA PSC SECRETARIAT ASSISTANT / AUDITOR 2013 SOLVED QUESTION PAPER

KERALA PSC SECRETARIAT ASSISTANT / AUDITOR 2015 
Gazette Date: 31/12/2014
 Last Date : 04/02/2015
 Category No:638 /2014
Exam Date: 16/05/2015 Saturday
Time         : 01.30 PM to 03.15 PM

1 Department : Government Secretariat/Kerala Public Service Commission/ 
Advocate General’s Office(Ernakulam)/Local Fund Audit Department
2 Name of Post : Assistant /Auditor
3 Scale of pay : `13900-24040/-
4 Number of vacancies : Not estimated
5 Method of appointment : Direct Recruitment
6 Age limit : 18-36.Only candidates born between 02.01.1978 and 01.01.1996 (both dates included) are eligible to apply for this post with usual relaxation to Scheduled Castes, Scheduled Tribes and other backward communities. (For other conditions regarding the age relaxation please see part 2 of the General Conditions). 
7. Qualifications :
 A Degree in any faculty from a recognised University or its equivalent.

Secretariat Assistant 2015 Full Syllabus Click here

SECRETARIAT ASSISTANT / AUDITOR 2015 SOLVED QUESTION PAPER


Click here --->  View  &  Download



SECRETARIAT ASSISTANT MODEL QUESTION PAPER 2015 (SOLVED) Click here

SECRETARIAT ASSISTANT / AUDITOR 2013 SOLVED QUESTION PAPER


Click here --->  View    &  Download



CURRENT AFFAIRS (SECRETARIATE ASSISTANT ORIENTATION) CLICK HERE


SECRETARIAT ASSISTANT / AUDITOR PREVIOUS QUESTIONS

1.India is called a tropical country mainly on account of its :
(A) Latitudinal Extent (B) Longitudinal Extent  
(C) Areal Size (D) Tropical Monsoon Climate
 Ans:Tropical Monsoon Climate

2. 'Vivekodayam' magazine was published by   
(A) Ramakrishna Pillai  (B) Pandit Karuppan  (C) V.T.Bhattathirippad (D) Kumaranasan
 Ans: Kumaranasan

3. Which river is called a river between the two mountains? 
(A) Narmada   (B) Ganga   (C) Godhavari    (D) Sutlej 
 Ans:  Narmada

4. Which state is called the agricultuial epitome of India ? 
(A) West Bengal (B) Uttar Pradesh (C) Tamil Nadu (D) Madhya Pradesh 
 Ans: Uttar Pradesh

5. Which region of India has" larger female population than the male population ? 
(A) West Bengal (B) Mizoram (C) Nagaland (D) Puducherry 
 Ans: Puducherry 

6.The Longest river in Peninsular India :
(A) Godavari (B) Krishna (C) Kaveri (D) Mahanadi 
 Ans: Godavari

7.The largest producer of rice in India :
 (C) Tamil Nadu(B) Andhra Pradesh(A) Kerala (D) Gujarat
  Ans: Andhra Pradesh 

8.The southern most river in Kerala : 
(A) Kallada    (B) Karamanayar    C) Ithikkara   (D) Neyyar 
 Ans: Neyyar 

9. From which Constitution India borrowed the idea of Directive Principles of State Policy ? 
(A) Constitution of the U.K. (B) Constitution of the US.A.(C) Constitution of Ireland (D) Constitution of Canada 
 Ans: Constitution of Ireland 

10.Information Technology Act was enacted on 
 (A) 19 January 2001 (B) 30 June 2001 (C) 9 June 2000 (D) 15 July 1999  
  Ans: 9 June 2000




                                                   RELATED POST





PSC WINNERS നിങ്ങൾക്ക് ഉപകാരപ്രദമാണെങ്കിൽ ലൈക്ക് ചെയ്യാൻ മടിക്കരുത്. ഒപ്പം നിങ്ങളുടെ അഭിപ്രായങ്ങൾ ചുവടെ നല്കിയിട്ടുള്ള  Comments എന്ന ഭാഗത്ത് ക്ലിക്ക് ചെയ്ത് ദയവായി രേഖപ്പെടുത്തുക.

No comments:

Post a Comment